Ultrakevyt lentäminen

Ultrakevytlentäminen on upea, kasvava ilmailulaji. Nykyiset ultrakevyet koneet ovat moderneja, hyvin varusteltuja lentokoneita, joidenlentonopeudet ovat 150–220 km/h ja toimintasäde jopa 1000 kilometriä. Koneilla on siis mahdollistalentää vaikka Hangosta Utsjoelle. Ultrakevyt lentokone on käyttökustannuksiltaan edullinen muun muassa alhaisen polttoainekustannuksen vuoksi.

Jäsenemme Eurostar EV97 36-reittipisteen kiertueella jossain eteläisessä Suomessa

Ultrakone toimii pyörävarustuksen lisäksi myös suksi- tai vesilentovarustuksella. Koneella voidaan lentää kaikkina vuodenaikoina, jolloin päästään nauttimaan vaihtelevista näkymistä, maisemista ja hienosta luonnosta.  Ultrakevytlentäminen on parhaimmillaan todella monipuolista.

Ultrakevytlentokone on yleisimmin kaksipaikkainen, jonka lentoonlähtömassa on 450 kg ja jos koneeseen asennetaan koneen kantava pelastusvarjo, niin maksimilentomassa on 472,5kg. Vuoden 2021 alusta astui voimaan määräysmuutos, mikä mahdollistaa sen, että ultrakoneen paino pyörävarustuksella voi olla enintään 600 kg ja vesilentovarustuksella jopa 650 kg.

Toteuta haave lentämisestä ja suorita ultrakevytlentokoneen lentolupakirja Raahen Ilmailijat ry:n koulutusorganisaatiossa. Perusvaatimus ultrakevytlupakirjan saamiseksi on 17 vuoden ikä ja normaali terveys. Silmälasit eivät ole este.

Kurssi sisältää lentoteorian verkko-opiskeluna ja minimissään 25 tuntia koululentoja. Lentoteoria voidaansuorittaa Suomen Urheiluilmailuopiston verkko-opintoina. Lento-osa lennetään opettajalle ja oppilaalle sopivan aikataulun mukaan säätilat huomioon ottaen. Paras aika koululennoille on loppukeväästä alkusyksyyn. Koulutuskoneena käytämme Raahen Ilmailijoiden Eurostar EV97 ultrakevytkonetta. Koulutuslupamme mahdollistaa myös Ultra-vesilentokoulutuksen antamisen asiakkaan omalla koneella.

Peruskurssin hinta Raahen Ilmailijoilla on 4200 €, mikä sisältää polttoaineet ja vakuutukset. Tarkempaa tietoa koulutuksesta voivat antaa Raahen Ilmailijoiden ultrapuolen koulutuspäällikkö Kari Tuomela tai ultrajaoksen vastuuhenkilö Pertti Oravisjärvi. Katso yhteystiedot https://raahenilmailijat.fi/yhteystiedot/

Lupakirjan saamisen jälkeen lentokokemusta voi alkaa kartuttaa vuokraamalla Raahen Ilmailijoiden ultrakevytkonetta hintaan 75 €/h.